perjantai 1. huhtikuuta 2016

Gilbir-aamiaismunat




Silloin tällöin iskee himo yllättää perhe viikonloppuaamuna uudella ja maukkaalla aamiaisella. "Mä" oli iloisesti yllättynyt ja kävi reippaasti uppomunien kimppuun, mutta loppusakki eli rakkaat poikamme 9 ja 11 vee, olivat odotetusti skeptisiä erikoisen näköisen annoksen edessä. Loppupeleissä vanhempi suostui hieman närkkimään lautasta  ja nuoremmalle jouduttiin keittämään puuro. Elän kuitenkin toivossa, että pojat joskus arvostaisivat näitä meidän kokeilujamme ja viimeistään aikuisena ovat ennakkoluulottomia ruokaseikkailijoita :)

TURKKILAISET GILBIR-AAMIAISMUNAT(2 annosta)
Resepti Glorian ruoka&viini-lehdestä

3 dl turkkilaista jogurttia
4 kananmunaa
2 l vettä
3/4 dl etikkaa
SAVUPAPRIKAVOI
3 rkl voita
1/2 tl savupaprikajauhetta
YRTTIÖLJY
1 rkl korianteria hienonnettuna
1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1/2 rkl oreganoa hienonnettuna
1 pieni valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

1. Sulata voi ja sekoita sen joukkoon savupaprika. Jätä seos odottamaan.
2. Hienonna yrtit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita yrttiöljyn aineet keskenään.
3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä sitä pari minuuttia. Lisää etikka ja pidä vesi juuri ja juuri kiehuvana. Riko munat kahvikuppeihin. Sekoita veteen pyörre ja kaada munat läheltä veden pintaa veteen. Kypsennä kaksi munaa kerrallaan. Anna munien kypsyä 2 minuuttia ja nosta reikäkauhalla vedestä. Valmista loput munat samalla tavalla.
4. Kokoa annokset jakamalla jogurtti kahdelle pienelle lautaselle. Asettele kumpaankin annokseen kaksi uppomunaa ja kaada maustevoita ja öljyä kastikkeeksi.
Tarjoa esim paahtoleivän kanssa. Nam!!

-MAMMA R-


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti