sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Pieni matka Kreikkaan -Tsatsiki

Lapsuudessa teimme tsatsikin maustamattomaan jogurttiin, joka sitten valutettiin suodatinpaperin läpi yön yli. Näin saatiin siihen ihanan täyteläinen ja kermainen koostumus.
Tänä päivänä säästän aikaa ja itseäni käyttämällä kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia, jota ei tarvitse valuttaa.

Näitä tarvitset: Jogurtti, kurkku, sitruuna, valkosipuli, minttu, suola ja pippuri.

En ole koskaan mitannut määriä, joten välillä maistellaan ja välillä lisäillään eri aineita.

  1. Pese ja raasta kurkku. Laita kurkkuraaste siivilään ja ripottele päälle hieman suolaa. Tämä saa ylimääräisen nesteen "hikoilemaan" pois kurkusta. 10 minuutin kuluttua purista kurkusta nesteet ja sekoita jogurtin joukkoon.
  2. Purista joukkoon sitruunan mehu ja valkosipuli.
  3. Hienonna tuoreen mintun lehdet ja lisää seokseen.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Voit lisätä myös lirauksen oliiviöljyä.

-MAMMA R-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti